SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Professionalitet - Inkludering - Glädje
En cheerleadingförening i Karlstad

Lagindelning

De aktiva som har gått hos oss under säsongen innan kommer bli erbjudna en plats i ett lag till nästa säsong. Alla i föreningen blir erbjuden plats i något lag. 

Här hittar ni hur lagindelningen går till i breddverksamheten respektive tävlingsverksamheten.

Breddlag

Hur vi delar in breddlagen

I breddverksamheten sker ingen selektering utefter färdigheter. Lagindelningen görs först efter ålder, sedan antal terminer som man gått i cheerleading och därefter hur mycket man önskar att träna. Ifall det är fler som önskar att börja i ett tävlingsförberedande lag än vad vi har plats för, så kommer vi att välja vem som får plats utifrån hur länge man har gått i cheer. De som har gått längst och är äldst har med andra ord förtur till tävlingsförberedande lag.

Alla befintliga medlemmar får förfrågan om fortsatt deltagande innan terminsstart. För helt nya medlemmar öppnar anmälan i augusti, samt januari i mån av plats.Tävlingslag

Ansökan till tävlingslag

Ansökan till tävlingslag kan göras under v.21-22 under 2024 inför säsongen 24/25. Eventuella tomma platser som uppstår efter lagindelningen på lägre levels kan fyllas upp av de som har gjort intresseanmälan till tävlingsverksamheten. Man kan då få en möjlighet att provträna på en vanlig träning med ett tävlingslag så snart tillfälle finns.
Obs! Ansökan öppnar 19/5 och första lagindelningar i tävlingsverksamheten sker under v.23. Intresseanmälan kan sedan göras av aktiva som inte har fått plats i tävlingsverksamheten och/eller som tränar i vår breddverksamhet löpande under säsongen.


Åldersklasser

CheerXplosion följer Svenska Cheerleadingförbundets åldersfördelning vilket för säsongen 24/25 innebär följande:
Minior 2010-2013
Junior 2007-2011
Senior 2009 och tidigare
Vi håller oss till denna fördelning för att skapa en mer rättvis chans för våra aktiva gentemot sina motståndare på tävlingar. Således kommer prioriteringen vara att fylla åldersklasserna uppåt. Dvs de som är födda -11 -10 kommer prioriteras till Minior. De födda -09 -08 -07 kommer prioriteras till Junior.
Endast ett fåtal undantag görs för yngre som önskar gå i en äldre åldersklass. En individuell bedömning sker som baseras på den aktives tidigare erfarenhet, kunskaper och utvecklingsnivå.
Observera att det vid ovan undantag endast är tillåtet att tävla i en (1) åldersklass över sin ordinarie. Det är alltså inte möjligt för en Minior (2013) att tävla i Senior.

OBS! I ansökan anger man enbart önskad level, inte specifika lag. Det finns en kommentarsruta där man kan fylla i om ett specifikt lag önskas. Specifika önskemål behöver motiveras.


Lagindelning lägre levels: level 1-2

Våra tävlingslag inom level 1-2 delas in efter ålder och hur ofta den aktiva önskar träna, men även efter förkunskaper, attityd till träning och tävling, vilja och god närvaro under tidigare terminer.

Lagen skapas utifrån de aktivas önskemål om träning, men även utifrån rekommendationer från den aktivas tidigare tränare. Vi prioriterar att varje aktiv ska hamna i ett lag med lagkamrater som ligger på lika nivå som en själv, för att alla ska ha möjlighet att trivas och utvecklas. Tränarna har lärt känna de aktiva under säsongen som har varit och kan ge en rekommendation till vart de tror att den aktiva kommer att trivas bäst och utvecklas mest

Läs mer om vad det innebär att gå i tävlingslag på lägre levels under fliken tävlingsverksamhet.


Lagindelning högre levels: level 3 och uppåt

För de som är intresserade av att verkligen satsa på cheerleading och träna och tävla på en hög nivå finns lag på levels 3 och uppåt. Ansökan sker i år på samma sätt som till övriga tävlingslag. För att tävla i högre levels behövs ett stort engagemang och driv från dig som aktiv.

Läs mer om vad det innebär att gå i tävlingslag på högre levels under fliken tävlingsverksamhet.Lagindelningsprocessen vid ansökan till tävlingsverksamheten

Steg 1:

Den aktiva (tillsammans med målsman om den aktiva är under 18) fyller i ett formulär för vilka levels man är intresserad utav. Det är viktigt för oss att varje individ får känna delaktighet och önska vilken nivå man själv har en vision om att träna på. Vi kommer tyvärr inte kunna uppfylla allas önskemål då varje lag har begränsat antal platser men ju tydligare information ni kan ge oss desto bättre kan vi fördela lagen.

Steg 2:

Föreningens ledningsgrupp sammanställer de formulär som fyllts i samt ser över faktorer som färdigheter, mentalitet, träningsmognad och utvärderingar från tidigare tränare. Utifrån detta skapar vi sedan våra lag. CheerXplosion strävar efter att alla skall få träna på sin nivå och är därför noga med att den aktiva inte flyttas upp i level eller åldersklass för tidigt. Detta för att skapa en säker träningsmiljö där den aktiva utvecklas i rätt takt, mår bra och ha roligt under en hel säsong.

Steg 3:

Vi skickar ut en kallelse till vart den aktiva har fått en plats.