SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Professionalitet - Inkludering - Glädje
Om CheerXplosion

Cheerleading har bedrivits i Karlstad sedan slutet på 90-talet. Efter att Karlstad Cheerförening lades ned startades CheerXplosions verksamhet år 2010 som en sektion under Karlstad Gymnastikförening. Efter ett årtionde av gott samarbete valde CheerXplosion året 2020 att stå på egna fötter och bildade Föreningen CheerXplosion.

 

Vi är en idrottsförening under Svenska Cheerleadingförbundet (SCF) och Riksidrottsförbundet (RF) beläget i Karlstad, Värmland. CheerXplosion är en snabbt växande förening med ca 300 medlemmar i olika åldrar. Vår verksamhet innefattar både tränings- och tävlingsverksamhet. Säsongen 23/24 består verksamheten av 17 tränings- och tävlingsgrupper.

 

Org.nr.: 802530-4414

Verksamhetsidé
Föreningens syfte är att främja medlemmarnas intresse i att utöva och utvecklas i sporten cheerleading. Vår ambition är att hjälpa varje utövare från nybörjarnivå till att nå sin högsta potential. Vårt långsiktiga mål är att kunna erbjuda träning till alla som vill träna cheerleading oavsett förutsättningar och ambitionsnivå - för alla åldrar.
Värdegrund

I CheerXplosion eftersträvar vi en positiv sportsmannaanda och vill skapa en familjär och inkluderande känsla bland våra cheerleaders. Vi vill skapa en positiv miljö där barn och ungdomar kan växa, trivas, utvecklas och känna sig trygga. Vi vill erbjuda en miljö som motverkar alla former av våld, mobbning och nättrakasserier. 

 

CheerXplosion jobbar aktivt för att vara en välkomnande plats där alla oavsett t.ex. kön, sexualitet och bakgrund är välkomna. Vi tycker det är viktigt att olika personligheter, bakgrunder och erfarenheter får ta plats. Vi eftersträvar att alla ska känna sig delaktiga och att vi tillsammans ska vara en del av CX-family

 
 
Föreningens ledord:
 
Professionalitet - Vi tar ansvar och är goda förebilder, både inom och utanför vår egen förening
Inkludering - Alla är välkomna hos oss
Glädje - Vi har roligt tillsammans
Vision

Vår vision är att vara en av Sveriges största och mest framgångsrika föreningar på flera plan och genom det driva en cheerleading-verksamhet där alla ska känna sig hemma. 


Hur når vi dit? 

Att uppnå den vision som beskrivs ovan, går bara om vi alla som är verksamma i föreningen tänker på hur vi som individer kan bidra i den riktningen.

Då samtliga förtroendeuppdrag i föreningen är ideella insatser krävs att vi är många som hjälps åt att driva föreningen framåt och enligt värdegrunden.